marți, 22 mai 2012

Noi aventuri la Spitalul CF 2. Evaluare de 0,05 euro/mp, într-o zonă unde preţul e de 1.500 euro/mp




La ultimele controale financiare efectuate la Spitalul CF 2 din Bucureşti, angajaţii au putut constata, negru pe alb, în sfârşit, cam ce soartă li se pregătea în 2009. Graţie aranjamentelor managerului de atunci, Constantin Tănase, cu “specialiştii” imobiliari Adrian Ciorobea şi Virginica Tanţi Dumitrescu, terenul pe care era aşezat spitalul fusese evaluat la 0,05 euro pe metrul pătrat! Deci Spitalul CF 2 fusese “fezandat” pentru transformarea rapidă în teren de vânzare, într-o zonă unde preţul era (şi este) de minimum 1.500 euro pe metrul pătrat.

Au “conlucrat” la acest “proiect” forţe PDL-iste redutabile, Constantin Tănase fiind unul dintre apropiaţii preşedintelui României, cu care se lăuda că făcuse revelionul (la Sinaia). N-a lipsit nici suportul profesional al unui jurnalist care face acum o foarte bună figură la emisiunile Tv… Aşadar, mai trebuia, pentru finalizarea proiectului imobiliar, ca spitalul să fie pus pe butuci, prin distrugerea imaginii publice şi autosesizarea forurilor tutelare.

Aşa că managerul Constantin Tănase a blocat fondurile pentru materialele dezinfectante (11 miliarde lei vechi), în ideea că până la urmă se va întâmpla ceva care să ducă la închiderea spitalului.

De întâmplat s-a întâmplat (cele două cazuri îndelung mediatizate, Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda, care au contractat infecţii nosocomiale în perioada de spitalizare), însă spitalul nu s-a închis. Managerul s-a pomenit cu o opoziţie dură de unde nu se aştepta: angajaţii spitalului, mobilizaţi de liderul sindical Denisa Popovici (Prof. de kinetoterapie Dr. în cadrul secţiei de Neurologie a spitalului CF 2), care a sesizat autorităţile.

Echipa de control din cadrul Direcţiei Asistenţă Medico-Socială a Ministerului Transporturilor, care a realizat inspecţia la nivelul spitalului CF 2, în perioada 28-30 aprilie 2010, a constatat vinovăţiile, dar i-a sancţionat pe nevinovaţi. “Directorul adminstrativ şi directorul financiar-contabil nu a pus la dispoziţie secţiilor şi laboratoarelor materialul dezinfectant necesar, invocându-se lipsa fondurilor, deşi în timpul controlului a rezultat că atât ministerul cât şi CASMTCT au transmis fonduri către spital, existând astfel în cont sumele necesare achiziţionării unor astfel de materiale”.

Proiectul desfiinţării spitalului CF 2 a picat o dată cu eliberarea din funcţie a managerului Constantin Tănase, dar şi cu pierderea a 4.500 mp de teren. La scurtă vreme lucrurile au început să se aşeze prin venirea unui manager bun, care chiar doreşte redresarea instituţiei: Şerban Bucur, fiul fostului director al Spitalului Floreasca (cel care a făcut din Spitalul de Urgenţă ceea ce este acum).

Era prea frumos însă ca lucrurile să se aşeze în totalitate pe făgaşul bun. În 2011, a fost numit, prin ordin de ministru semnat de Anca Boagiu, director medical al Spitalului CF 2, profesorul Viorel Bucuraş de la Timişoara, care a luat locul endocrinologului Adrian Comănici, somitate recunoscută a medicinii românești contemporane. Bucuraş nu s-a mulţumit însă cu acest post. Ştiind că poziţia sa e fragilă, nefiind obţinută prin concurs, s-a gândit să-şi adjudece şi postul de şef de secţie.

Aşa că şi-a organizat, în calitate de director, un concurs pentru ocuparea postului de şef la urologie (condusă tot de o somitate în medicină, doctoral Bogdan Strezea). Bucuraş a concurat singur şi, - culmea! – a reuşit. Da, dar nu avea dreptul să organizeze concursul, pentru că era director medical interimar, nu titular. Totuşi, graţie ordinului de ministru al Ancăi Boagiu, Bucuraş este acum şi director medical, şi şef de secţie la Urologie. Şi s-a însurat şi cu Sorina Plăcintă.

Problema este însă alta. Nici directorul medical, nici şeful de secţie (adică Viorel Bucuraş) nu prea dau prin spital. Când Bucuraş vine de două ori pe lună la servici(i) e sărbătoare. Nici consiliile medicale (care se organizează lunar) nu le onorează, ceea ce e destul de grav, căci acolo se hotărăsc achiziţiile de medicamente şi de materiale sanitare pentru spital… Totuşi, salariile şi le primeşte integral, ca şi bonurile de masă. Până când?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu