marți, 27 noiembrie 2012

VIRGINIA MIRCEA, o posibilă punte între România şi românii din Diaspora


 
Proiectul CERTITUDINEA a găsit, prin Virginia Mircea, o posibilă punte de comunicare şi acţiune între România şi Diaspora românească. Şi nu oriunde, ci în zona cea mai zbuciumată, la propriu, de conflicte armate.

Dincolo de preţuirea sinceră faţă de persoană, mărturisesc că am şi un inters nemijlocit faţă de candidatul Virginia Mircea: faptul că e susţinător al aceloraşi proiecte promovate de CERTITUDINEA din 2010 încoace, proiecte pe care le-au ignorat TOATE guvernele care s-au succedat în această perioadă, inclusiv cel actual: Proiectul MODELUL DE ŢARĂ al profesoruui Florian Colceag, Proiectul ROSBIR de ieşire al României din criză, Proiectul de reorganizare a ministerelor, Proiectele de mediu şi de sănătate etc.

Toate aceste proiecte, şi altele încă, pot fi realizate cu participarea românilor din Diaspora, care au fost ignoraţi până acum, ba chiar îndepărtaţi de la oferta de soluţii, deşi o foarte mare parte ai performerilor în orice domeniu ai naţiunii se află în afara ţării. Staffurile lumii sunt pline de români de excepţie, pe care politica de până acum i-a îndepărtat pe toate căile de problemele ţării, ca pe ciumaţi. Prof. Dr. Virginia Mircea poate fi şi pe acest palier o punte oficială REALĂ între România şi românii din Diaspora.

Specialistă în islamism (a luat premiul Academiei Române pentru lucrarea ISLAMUL ŞI SOARTA LUMII – Fundamentalismul islamic ca ideologie politică) ea se află acum în Israel, în turneu de campanie. Printre rachete, bombe puse în mijloace de transport şi alte pericole inerente zonei (poate nu chiar în măsura în care sunt prezentate lucrurile la ştiri, dar, totuşi…), Virginia Mircea îşi face campania la modul cel mai direct, călduros şi sincer posibil, şi nu de pe poziţia unui fost lipitor de afişe al vreunui partid de top, ci de pe poziţia unui universitar cu doctorat Magna cum Laude în ştiinţe politice şi cu practică substanţială în presa de analiză politică internă şi externă (este director al revistei “Cadran Politic”).

Virginia Mircea şi Doina Meiseles

Dincolo de aceste calităţi creditate de diplome (iar în cazul ei diplomele chiar sunt corelate cu competenţa), Virginia Mircea este un om minunat, comunicativ şi direct, cu determinări nobile şi o voinţă de fier. Nu-i este frică de ideile mari, care obligă la fapte mari, şi nu este exclus ca toate cele enunţate să fi fost corect percepute şi de cetăţenii români din Orientul Mijlociu. Oricum, a fost foarte bine primită de cele 11 comunităţi româneşti din Israel, s-a împrietenit cu Erna Hertzer, preşedintele comunităţii din Haifa, şi cu Doina Meiseles, directoarea singurului cotidian israelian de limba română - "Jurnalul Săptămânii". Simpatia reciprocă s-a materializat şi într-un interviu, apărut recent în acest cotidian cu nume de săptămânal.

După toate indiciile, Virginia Mircea are toate şansele să ajungă deputat în colegiul 4 al Diasporei. Depinde, totuşi, şi de matematica în care se va face numărătoarea voturilor…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu